Bienve Moya

Llegendes d'arreu

Gregorio Moran (Decadencia de Cataluña: Contada por un charnego).

Gregorio moran

 

Lo siento señor, Vd. no es un Charnego, VD es un español residente en Cataluña, a la vista de sus opiniones. Charnego lo es un ciudadano catalán de origen no local, pero en fin ciudadano catalán por voluntad y derecho. No hay nada extraño ni anómalo en ser un ciudadano español residente en Cataluña, es una situación normal, como muchos ciudadanos franceses residen en Alemania, pero se guardan mucho de aconsejar a los alemanes sobre sus voluntades nacionales y culturales. Vaya, es mi opinión personal. De nada, señor.

Anuncis

Single Post Navigation

4 thoughts on “Gregorio Moran (Decadencia de Cataluña: Contada por un charnego).

  1. Miau, miau on said:

    Està tan passat amb els seus escrits que torna a recordar una paraula que quasi ja ni s’escolta, ni s’empra. A Catalunya ja fa anys que no hi ha “charnegos”, fa anys que son catalans. A més, dins l’ambient de classes altes, la paraula “charnego”, ni apareixia, ni era comú al seu llenguatge ja que, tots parlaven amb “pijo-castellano”. Era un castellà on les paraules s’allargaven i feien una cantarella especial. D’aqui que els nomenéssim pijos. Els Charnegos eren els obrers, treballadors arribats a Catalunya sense feina i amb el tren amb la família sencera. Els pijos eren els que sempre van parlar en castellà i de casa bona. Tan si eren d’aquí, com arribats d’altres parts del ara Regne d’Espanya és el cas del senyor Morán que ni ha estat mai obrer, ni treballador. Originari d’Oviedo, de casa bona i de les esquerres caviar.

  2. No encerto a comprendre a qui dirigeix el seu escrit si a mi, o al senyor Moran. En tot cas, no li sembla una exageració dividir la societat catalana entre “pijos” i “charnegos”? O insinua que existeix un tercer bloc?

  3. Miau, miau on said:

    És un comentari dirigit al que diu el sr. Morán. ell diu que és charnego y això és molt discutible. Laaa paraula charnego ya no s’utilitza. Aquest senyor està anclat en el passat.

  4. Gràcies per l’aclariment. havia pensat que jo no m’expressava prou bé.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: