Bienve Moya

Llegendes d'arreu

Un pacte de nació, ens cal.

ARA, PER UN DIA, LECTORS D’AQUEST BLOC, DEIXEU-ME CANVIAR DE REGISTRE I ENTRI UN POC EN L’ESPINÓS CAMP DE LA POLÍTICA

La tessitura política actual és reconsagrada, no cal que jo m’hi estengui. Aquest pacte ERC CiU és summament complex, per ambdues formacions, que es veuen “assetjades” pels seus extrems. CiU sap que ha de comptar amb el seu natural patrocinador, la classe mitja alta compromesa amb el sistema econòmic financer; classe que fuig com el gat de l’aigua de qualsevol moviment que pugui crear inestabilitat. ERC sap, o ha de saber, que el seu vot natural ha de venir-li de la classe treballadora i mitjana baixa que cada dia viu més ofegada. El pacte és realment de “nació”, ja que a la resta de partits aquest pacte no els reporta “beneficis”. No cal dir que a Ciudadanos i PP aquest pacte es fa contra els seus interessos a curt i a llarg termini; al PSC aquest pacte l’agafa a contrapeu, a contrapeu entre els interessos reals dels seus votants (treballadors i classe mitja baixa) i els interessos “ideològics” i de “seguretat” de l’aparell, lligats als devenir

del PSOE a nivell espanyol; a IC, i al seu aparell aquest pacte no li obre cap nou espai de “poder” (de col•locació); i les CUP no veuen l’oportunitat de jugar a un pacte que, com a màxim, pot aportar cotes de benestar paregudes a la socialdemocràcia.
Amb un amic, aquest matí, em estat pensant que ERC s’hauria de proposar ocupar l’espai de la socialdemocràcia europea. Un espai que el PSC ha deixat orfe per la seva vel•leïtat de jugar a la partida del PSOE a nivell español, un espai on ni el PSOE, ni les classes dirigents españoles estan disposades a admetre’l mentre continuï pretenent ser PSC. ERC, s’hi ho pretén, hauria de deixar de pensar en ocupar l’espai de CD, un partit ben assentat en el seu espai propi, i, pel contrari, treballar en l’espai dels treballadors i la classe mitjana baixa, els sectors més perjudicats per la crisi actual, sectors que ara mateix, han quedat desassistits per un partit socialista que s’ofega en les contradiccions del seu aparell dirigent.

Single Post Navigation

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: