Bienve Moya

Llegendes d'arreu

La Conferència episcopal espanyola i les prerrogatives que es pren

La Conferència Episcopal espanyola presentat aquest divendres les propostes per a les eleccions del 20-N, entre les quals destaca un avís del “risc de manipulació de l’opinió pública per pretensions separatistes”. En el document, els bisbes reconeixen “la legitimitat moral dels nacionalismes o regionalismes que, per mitjans pacífics, desitgin una nova configuració de la unitat de l’estat espanyol”.

Ara bé, adverteixen que cal “tutelar el bé comú de la nació espanyola, evitant els riscos de manipulació de la veritat històrica i de l’opinió pública per causa de pretensions separatistes”. La guia política dels bisbes rebutja lleis a favor de l’avortament, l’eutanàsia i els matrimonis homosexuals.

Vull destacar aquest fragment: “cal “tutelar el bé comú de la nació espanyola, evitant els riscos de manipulació de la veritat històrica i de l’opinió pública per causa de pretensions separatistes”.

I em pregunto: blasfema la Conferència episcopal espanyola contra el tercer manament “No et prendràs el nom de Déu a la lleugera”, quan conclouen com “una veritat històrica la nació espanyola” (o encara que ho fessin amb qualsevol altra nació, una obra humana, i terrenal), barrejant-ho amb la seva labor pastoral i de l’esperit?

Anuncis

Single Post Navigation

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: