Bienve Moya

Llegendes d'arreu

Nacionalisme versus independentisme?

El senyor Iceta, en el seu blog, ens passa un article del “contundent” senyor “González Casanova” perque ens il·lustrem: aquí el teniu, diu, el senyor González Casanova: “CiU comparteix amb ERC el tòpic que el federalisme no té futur a Espanya i que cal anar a un Estat propi o, de moment, al concert econòmic (¿el del Palau?). Fals. Perquè l’Estat espanyol sigui federal només cal que els partits nacionalistes formin amb el PSOE la majoria que superi el veto del PP a la reforma del Senat”.

El senyor González Casanova, deu estar de broma aquests mes d’agost, o li ha picat el sol de debò. Abans de què es partits nacionalistes “formessin amb el PSOE la majoria que superi el veto el PP a la reforma del Senat, el senyor G C oblida dir que el PSOE hauria de convèncer-se ell mateix, o una part substancial d’ell (Bono, Guerra, Rodrígez Ibarra) de que això del federalisme fora una bona manera de modernitzar l’estat jacobí, oi?

El senyor Iceta, que de tonto no en te ni un pel (encara que sigui mig calb) juga amb els articles dels altres per demostrar que el què ell pensa  també ho pensen d’altres. No cal, ja ho sabem que en sou forces els qui creieu que Espanya és un bon projecte. Deu poder ser-ho per a molts, sobretot per molts espanyols. Però el senyor Iceta no ignora, encara que es faci l’orni, que el projecte d’un estat no dependent d’Espanya, en cas de dur-se a terme, també seria un bon projecte, sobretot pels ciutadans catalans, pels de Ciu, pels del PSC, pel d’Esquerra i Iniciativa, i fins pels que no se senten atrets per cap ideologia en concret, i m’atreviria dir que ho fora també pels que avui no són capaços d’imaginar una Catalunya no dependent del jacobinisme i centralisme espanyol. El senyor Iceta, i altres senyors, com potser el senyor G C, potser ja se n’estan adonant que avui la doctrina nacionalista ja comença a no ser el motor base de l’independentisme, que existeixen a tot país capes de població que, no és que estiguin contra Espanya, sinó que ja no tenen Espanya com a referent, que ja no pensen en Espanya per el seu futur (uns perquè ja n’estan més que tips d’estrellar-se contra el mur d’una incomprensió obstinada i recalcitrant, altres perquè no l’han necessitada mai). El senyor Iceta i altres senyors icetes (no precisament tots del PSC, sinó també de C, i encara més d’U) no cruen que aquest projecte pugui tenir un futur, han passat masses anys treballant en el projecte de la dita Espanya Plural, i ara, reconèixer que no és possible, els… senzillament els descol·locaria. Però hi ha altres senyors (alguns d’ells companys i compañeros del seu propi partit) a qui aquest projecte que ell no considera possible, els faria força més que il·lusió, sobretot tenint en compte que per a esdevenir no-dependentista, no caldria ja provenir de les files “nacionalistes”. Facin-s’ho mirar senyors G C, Iceta i altres, per no citar més noms, membres de la “nomenclatura” barcelonina, vigilin per les vores metropolitanes, que pot resultar que els seus companys/companyeros, no tinguin tantes prevencions “culturals” com vostès a l’hora de decantar-se. Avui llegeixo a la premsa que el senyor Vargas Llosa diu que el pitjor nacionalisme és el cultural, quanta raó té! Segur que deu referir-se al nacionalisme anglosaxó, al francès i a l’espanyol, oi? Que és d’on ell beu.

Anuncis

Single Post Navigation

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: