Bienve Moya

Llegendes d'arreu

Un arròs a la cassola, com a casa.

Avui m’he llevat animat, i com que em sento de bon humor, què puc fer? Doncs puc donar un toc casolà al meu blog. Aquí ho teniu, per a tot l’univers blocaire:

Un arròs a la cassola, com a casa

Ingredients generals Arròs del gra rodonet (bomba). Vull dir que no sigui aquest arròs del gra llarguet, que em sembla que és de la Índia. Entre 80 i 100 g. per persona. Marisc (gambes, sípia, escamarlans i altres crustacis no gaire grossos, també uns quants musclos…), 4 o 5 per persona. Pollastre (tallat a trossos no massa grossos). Si hi ha marisc, dos talls per persona, sinó hi ha marisc, 4 0 5 talls per persona. Escarxofa (d’una en fem 6 o 7 trossets), 3 0 4 trossets per persona Pèsols, 10 o 12 pèsols per persona (es pot prescindir dels pèsols i de l’escarxofa) (es pot fer de marisc sol, barrejat amb pollastre, o de pollastre sol).

Sofregit (per 5 o 6 persones): Dues cebes grosses ½ tomaca per persona pebrot verd o vermell (un pebrot gros per 5 o 6 persones) Oli, i aigua bona * (preparar-ne un litre i mig, o més).

1er pas: posa a bullir l’aigua amb els caps de les gambes i uns quants musclos i crustacis. Mentre l’aigua bull, a poc foc, talles les cebes a trocets petitets, com més petitets millor. Talles el pebrot d’igual manera. Ratlles la tomaca i la deixes en un plat. Poses la cassola al foc, no gaire alt. Poses l’oli (d’oliva). Poses la ceba i la vas remenant amb una cullera (de fusta, si pot ser). Tot seguit hi poses el pebrot tallat a trocets petits (la qüestió, ara, és que no se’t cremi el sofregit). Quan la ceba i el pebrot estiguin una mica rossos, hi tires la tomaca i la deixes que es cogui una mica tot remenant. Ara hi tires les gambes i els crustacis i el pollastre. Ho remenes tot que es vagi fent i barrejant a foc lent. Quan et sembli que ja està una mica cuit, hi tires l’arròs i ho vas remenant. Això se’t farà una mena de pasta. Quan li hagis donat sis o set tombs amb la cullera, ho retires del foc una estona.

Ara mira com està l’aigua amb el que has bullit. Si et sembla que en tindràs prou perquè cobreixi l’arròs que tens, i una mica més per si a cas, endavant. Tornes a posar la cassola de l’arròs al foc i deixa que s’escalfi tot una mica, i ràpidament hi tires l’aigua fins cobrir-ho. Cobrir-ho vol dir que l’aigua just cobreixi l’arròs i una mica més, un dit. Puges el foc i ho deixes que bulli. A meitat de cocció baixa una mica el foc i deixa que vagi fent xup, xup; és possible que hagis d’anar afegint miques d’aigua de la què has bullit (en 20 minuts ha d’estar fet). Si veus que en 20 minuts, el gra encara és dur, apaga el foc, tapa la cassola i deixa-ho estar una estona fins que el gra es begui el suc que s’ha fet. Espero que ús surti bé.

Anuncis

Single Post Navigation

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: