Bienve Moya

Llegendes d'arreu

Contes urbanites

Excèntric

La universitat catalana Rovira i Virgili té les facultats dividides en dues poblacions, Reus i Tarragona. Entre aquestes dues ciutats, molt  properes entre sí, existeix des de fa segles una profunda rivalitat per encapçalar la vida econòmica i cultural de la regió. I aquesta real competència, mig de broma mig de veres, impregna tot el seu teixit social. Com no podia ser d’altra manera també els sectors universitaris participen activament d’aquesta rivalitat: entre els estudiants s’expliquen tota mena de contes i acudits per posar en qüestió, o ridícul, la institució adversària.

A la facultat de medicina de Reus em van assegurar que Tarragona concentra els professors més llunàtics de tot el districte, i també els més excèntrics. Conten d’un d’ells, que tenia ben guanyada reputació de mala bava, que un dia, en un examen, va proposar a un dels alumnes de fer-li un prova parcial de forma oral. Aquest, mig esparverat, va resignar-se d’acceptar-ho. Llavors el professor se li encarà i començà l’interrogatori, que, contràriament al que tots els alumnes havien temut, va desenvolupar-se amb una cordialitat extrema. Quan va haver acabat, el professor reclamà a l’alumne els fulls on havia d’haver redactat l’examen, l’alumne va atrevir-se a contestar que no havia pogut escriure res perquè havia estat responent-li personalment a ell, el professor replicà que d’allò ja n’era conscient, però que li donés els fulls, que li posaria la nota allà mateix.

Prengué els fulls… se’l mirà… sotjà l’alumne i va dir-li:

—Que prefereix un vuit a l’aula o un deu al jardí?

L’alumne contemplà el rostre del professor, i ara més esverat que abans, com que no entenia a què es referia aquest, optà per reclamar la nota més alta.

Aleshores el professor apuntà la nota, un deu, i seguidament, estampa-hi la seva ostentosa signatura, digué:

—Molt bé, un 10 al jardí!

I sense dir res més llençà els fulls d’examen per la finestra, a baix al jardí.

Anuncis

Single Post Navigation

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: