Bienve Moya

Llegendes d'arreu

CALENDARI D’ADVENT

DIA.1  La matança del porc.

“Si vols passar un bon Nadal posa el porc en sal.”

Amb el desembre arriba el temps del fred i com que durant l’hivern el camp no dona fruit calia preparar-se per les llargues nits d’hivern.

Abans que arribessin aquestes llargues nits, les cases que en criaven mataven el porc. D’aquesta activitat pagesa en dieun la MATANÇA DEL PORC i actualment encara és costum de fer-ho en algunes poblacions i masies. De la carn, el greix i els menuts d’aquest animal es fan productes que duren tot l’hivern: botifarres, llonganisses, pernils, cansalada, llardons, llard i els altres mil productes

Anuncis

Single Post Navigation

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

%d bloggers like this: